Translate

Thursday, March 31, 2011

Snøfritt! Og budapestkake ala Kaffedoppet

Ja, nå er det snøfritt i alle fall på vår veranda. Og det må feires med vårens første utebilde.



Denne laget jeg til min beste venninnes lille prinsesse. Som motebevisste prinsesser flest (les: ikke visse engleprinsesser) liker hun rosa og Hello Kitty. Et lykketreff var det da at det i en av Strikkeprinsessas syskuffer befant seg nettop noe i denne kategorien; et Hello Kitty strykemerke. En navnebukse har dermed blitt til, og denne går altså i prinsesse Leahs eie.



I tillegg vil jeg dele oppskriften på min yngste storebrors, aka onkel gitars, ultimate kakefavoritt. Denne kaken scorer kanskje ikke 10 på stil, men det den mangler på det området tar den  jammen igjen på smak. Dette er for oss barna i familien J bardommens kake, en kake forbundet med karbonader, Strømstad og familiekos. Og oppskriften? Den har jeg, blant annet ved hjelp av en av mine kokkeutdannede kolleger,  modifisert og tilpasset familiens gane med utgangspunkt i denne. Her følger min versjon.



Ingredienser:

7 eggehviter

1 pakke vaniljesauspulver uten koking

3 dl sukker

100g malte hasselnøtter

3 dl fløte

2 ss sukker eller melis

1 boks hermetiske mandariner

Begynn med å piske eggehvitene stive. Når de har dannet et fast skum, pisker du inn sukkeret litt etter litt. Fortsett piskingen til du har en jevn, stiv masse. Vend forsiktig inn de malte hasselnøttene og vaniljesauspulveret ("skjær" igjennom massen, ikke rør). Bre blandingen ut i en bakepapirkledt langpanne og stek marengsbunnen midt i ovnen på ca 145 grader i omtrent 1 time.

Avkjøl marengsen helt og vend den på et fat. Pisk krem med 2 ss sukker og bre den over bunnen. Fordel mandarinbåtene jevnt over og rull kaken sammen fra kortsiden og- voila! Budapestkake ala Strømstads kaffedoppet! Anbefales til søndagskaffen.



Til slutt et lite bilde fra Sverres overnattingsbesøk sist helg


Noen som sa vindusvask?


Ha en kos helg, gjerne med kake ;)

1 comment:

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg, da blir jeg glad :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...