Translate

Monday, May 28, 2012

Bøllehatter til fine bøllefrø

Jeg har lenge, lenge- virkelig lenge lett etter det perfekte solhattmønsteret (etter flere mer eller mindre misslykkede forsøk på ottobres solhatter i fjor sommer), og da solen for alvor meldte sin ankomst intensiverte jakten seg. Jeg ønsket meg et mønster hvor pullen ikke var delt inn i seks deler siden dette kompliserer finishen betydelig, og fordi jeg synes den klassiske "bøttehatt"- eller "bøllehatt" modellen er den aller tøffeste til små gutter, og jenter også for den saks skyld. Jeg så jo at de hadde ett på Stoff og stil, men aller helst ville jeg jo slippe å vente halvannen uke på postmannen.


Tadaa!


Til slutt ramlet jeg over dette fabelaktige mønsteret- gratis, med tutorial OG utprintbar pdf på verdens fineste vendbare bøllehatt!! Men... på nederlandsk var det, så det tok en stund før jeg fikk med meg alle fakta. Så fyi- mønsteret er inkludert 1 cm sømrom, og det er ekstremt viktig å klippe nøyaktig etter mønsteret for at delene skal passe sammen til slutt! Med litt sømerfaring går dette som en lek kun ved å studere bildene :) Resultatene ble som følger (minus en stk. prøvehatt).


På den ene siden pippip fra Tilda og på den andre skyer fra Ohlssons...



Hjerter fra Graziela og kløver fra Ohlssons...



Skyer fra Ohlssons og  epler fra Graziela...



Traktorer og epler fra Panduro og epler fra Stoff og Stil...



Kløver fra Ohlssons og tellestoff fra Graziela...



Og til slutt skyer fra Ohlssons og pippip fra Tilda.


Tre av de ble i hjemmet, mens tre ble gaver til noen søte små. Og FOR en helg det har vært! Det har jammen vært god bruk for disse, knærten sitter jo ikke stille ett sekund :)



Litt modellere kan virke avledende en liten stund :) Hatten sitter "som håret på en svenske" som mamma alltid sier.


Håper du har hatt en nydelig uke i solskinnet!



 

1 comment:

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg, da blir jeg glad :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...