Translate

Friday, November 2, 2012

Something old, something new, something borrowed and someting blue, mormorstrikk og høstsuppe

Et heldig blinkskudd av en sovende prins...



...sannheten er nok oftere slik...



Men nå det er sagt, skal det også sies at knærten har vært betydelig bedre i det siste- vi krysser fingrene for at det ikke er forbipasserende! Den hvite sparkebuksen på bildet er i kategorien lånt og gammel. Den strikket jeg til S- og nå passer den perfekt til O! For en lykke å få brukt den enda en gang ♥ Buksen er strikket med Dale babyull på pinner 2 og 2,5, og er etter ett av Dales babymønstre. Det fine dynetrekket er gammelt, nytt og blått- kjøpt på brukthandelen her i byen. Og heldige meg fant ett makent i str. jr., men i brun/orange toner- perfekt til S!



O har også vært så heldig å få et nydelig strikket sett av mammaen min- bukse i rilletrikk fra Myk start, og djevellue med franske knuter fra samme bok. Garnet er deilig myk baby silkealpakka fra Garnstudio. We love it!



Denne flotte dressen har også supermormor strikket, men den var til S da han ble født. Gleder meg til å ta den i bruk på nytt! Her er jeg usikker på garnet, men tror det er en bommull/merinoblanding. Mønsteret stammer fra 70-80- tallet en gang, men har blitt modifisert.



Videre noe nytt- og blått for den sak skyld- to par Stay on booties som jeg har strikket stående; forran TV, gyngende med lillebror i bæresjal. Er vilja sterk nok, så får man det til! Originaloppskriften er slettet, men jeg fant en modifisert versjon her. Den er så enkel at man kan den utenat etter første sokk. Og så sitter de på sprellende babyføtter, og "vokser" med babyen. Perfekt!



Strikket med rester fra Drops alpaca (28g pr par) og 2 pinner nr 3.


Jeg elsker suppe om høsten! Det gjør størsteknært også, og det er en genial måte å få i ham litt grønnsaker på, samt å få brukt opp rester som ligger i kjøleskapet.




Man kan i prinsipp bruke alt av kjøtt og grønnsaker, men her er en kolikkvennlig variant for anledningen. Du trenger:

2,5 l vann, buljongterninger, 5 kokefaste poteter (for eksempel Asterix), 4 gulrøtter, sukkererter, 1 gul og 1 rød paprika, 1/2 squash, 2 bokser hakkede tomater m/basilikum, 4-500g medisterfarse, frisk persille.


Begynn med å koke opp vann og løs opp buljongterningene (om du er en over gjennomsnittlig flink husmor/far, kan du lage buljong fra grunnen av. Det er ikke jeg). Hakk opp poteter og gulrøtter i små biter, og ha de i suppa. La det koke 5 minutter før du har opp i hakket paprika, sqash, hele sukkererter og begge boksene med tomater (om du foretrekker en litt mildere tomatsmak kan du klare deg med en boks). La dette koke 5 minutter før du begynner å ha opp i medisterboller. Disse behøver ikke å være runde- bruk en teskje dyppet i kaldt vann og grav ut en teskje farse som du legger i suppen. Når siste bolle er lagt i suppa lar du den småkoke under lokk i ca 7 min. Smak til med pepper og timian, evt. salt. Server med ferskt brød og fersk kuttet persille. Dette burde være nok til to middager for to voksne og to små barn- deilig restemiddag også mao :)

God fredag til deg!


1 comment:

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg, da blir jeg glad :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...