Translate

Thursday, October 28, 2010

I mormors sjal...

Nei, ikke i min mormors og ikke lille S's mormors.. men H.K.H. Prins Christian av Danmarks mormors sjal! Det var i allefall i et teppe strikket etter samme mønster at lille S koste seg da han var liten baby. Prinseteppe er et annet mye brukt navn på grunn av den kongelige anvendelsen, men opprinnelig heter det Cobweb crepe shawl og er etter et tradisjonsmønster fra Shetland.



Det er en god stund siden teppet ble ferdigstilt og tatt i bruk, men grunnet manglende bildedokumentasjon som yter teppet rettferd har det ennå ikke fått en plass i undertegnedes bloggarkiv.



Det er dette teppet som fikk en litt morsom historie knyttet til seg i tilblivelsen (og som jeg har lovet å fortelle om en god stund nå) -en historie som sier noe, om ikke annet, om hvordan jeg hadde det da lille S skulle komme til verden...



Jeg hadde nemmelig laget en plan for alle arbeider som skulle ferdigstilles før lille S' fødsel, og planen strakte seg til nedkomstdatoen som jo var satt til 1. februar. Frustrasjonen var derfor stor da jeg så smått kjente en liten vee på ettermiddagen en uke før D-dag. Min kjære samboer kom derfor hjem til sin høygravide fru som strikket frenetisk så både garn og pinner sprutet. Da veene tok seg opp i 5-tiden, strikket jeg fremdeles, og det var ikke før det var ett og et halvt minutt mellom hver vee (ca. klokka 19.00) og jeg holdt på å feste tråder at jeg var tvunget til å innse nederlaget og reise på føden. Og det jeg syntes var værst var i grunnen at prinseteppet ikke ble ferdig ;) 



Teppet ble strikket på halvannen uke med gravide carpal tunnel syndromhender (dog med iherdig innsats), og var ikke så komplisert som jeg hadde trodd da jeg gikk i gang med arbeidet. Men... litt kjedelig var det kanskje - med maange repetisjoner og konstant telling ("hyssssj!! Jeg teller!!). Ikke noe særlig godt TVarbeide mao. Jeg brukte nydelig, mykt, brun alpakkaull fra Drops, men hvor mye eller pinnenummer husker jeg ikke lenger!

Oppskriften kan du finne i boken "heirloom knitting". (Men jeg var så heldig å få den fra en medstrikkerske :))

Her ser du lilleS som bitteknøtteliten på mammas bryst- prinsetepper er også godt for mammaer ;)



3 comments:

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg, da blir jeg glad :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...