
Jeg kombinerte ulike oppskrifter jeg fant på nettet og justerte litt i 2. omgang og satt igjen med dette:
Bunn:
1 pakke bixitkjeks
100g smeltet smør
Kjeksen knuses ved først å brekke den opp i grove biter for så legge bitene i en plastpose. Legg et kjøkkenhåndkle rundt plastposen slik at det ikke går hull, og bruk en kjevle og kjevle over bitene slik at de knuses (dette er mye mer effektivt enn å slå på posen med kjevlen!). Bland inn det smeltede smøret og trykk blandingen ut i en springform. Sett formen kaldt.
Ostefyllet:
3 pakker naturell kremost
2 plater hvit sjokolade
150g melis
2 ts vaniljepulver
5 plater gelatin
3 dl kremfløte
Smelt sjokoladen over dampende vann (eller i vannbad -husk at hvit sjokolade tåler mindre temperatursvingninger enn mørk!). Bløt opp gelatinplatene i kaldt vann -ca. 5 minutter. Bland og pisk alle de andre ingrediensene til en jevn masse -husk at ingrediensene helst bør være rumtempererte. Slik unngår du at gelatinen eller sjokoladen klumper seg når du tilsetter det i blandingen. Gelatinen tas opp av vannbadet (klem ut vannet) og løses i 2-3 ss kokende vann. Bland inn sjokoladen og gelatinen i massen.
Be massen ut over kjeksbunnen. For å gjøre kaken mer "17-mai" har jeg blandet litt blå konditorfarge i noe av ostemassen og plassert et lag med denne i midten. Eventuelt kan bær blandes inn!
Kaken kan pyntes med bær og gelelokk laget med halv mengde vann slik som jeg har gjort, men kun fantasien setter grenser :) (NB! Det er viktig at geleblandingen er HELT kald når den helles over kaken!).
Vi hadde forøvrig en strålende 17. maifeiring og lillegutt var staselig i sin lille bundadsdress. Det går tregt med bloggingen om dagen, så i mellomtiden har vi også rukket å ha navnefest for vår vesle pode. Kakeinnlegg fra denne begivenheten kommer senere :) .

1 comment:
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg, da blir jeg glad :)