
..Jeg begynte med å lage kirsebærfyllet. 200 gram frosne kirsebær kokes opp med 6 ss sukker og 2 ss maizena Avkjøles. (Nydelig- passer også som syltetøy!)
Deretter laget jeg sjokoladekakene, og delte hver av de i to lag.

Disse besto av følgende:
4 kopper sukker
4 kopper mel
1 pakke (!) bakekakao
1 ss salt
4 ts bakepulver
4 sammenvispede egg
1 kopp nøytral planteolje (f.eks soja)
2 kopper helmelk
1 kopp kokende vann
Det tørre blandes med det våte- kokende vann til slutt! Stekes midt i ovnen ved ca. 190 grader i ca. 1 time (eller til en tannpirker kommer ut av kaken ren).
Så laget jeg sjokoladeganachèen:
2 dl kremfløte og 1 ss smør smeltes og varmes til kokepunktet i en stekepanne. 2 plater mørk sjokolade hakkes og leges i en skål, og fløteblandingen helles over. Blandingen skal stå urørt i ca. 5 minutter før den blandes sammen slik at den blir jevn. La blandingen kjølne noe.
...og helte den over de avkjølte kakebunnene

Til slutt laget jeg den nydelige ostekremen ved hjelp av
9 dl vispet kremfløte
2 pakker mascarponeost
2 kopper melis
blandet sammen...
Så satt jeg det hele sammen til en fireetasjers monsterkake med kirsebærfyll og ostekrem mellom lagene:


..og tataaaa! Fullstendig fiasko:

Den kollapset og knakk på opptil flere steder... godt gjestene våre var forståelsesfulle:) Tross alt var den veldig god på smak da;)
Man lærer av sine feil, og du kan jo også lære av mine dersom du vil prøve deg på fireetasjersversjonen!
Feil jeg gjorde:
Den viktigste: Jeg skjærte ikke av toppen på bunnene selv om den var høyere på midten. I tillegg la jeg disse med toppen ned slik at kaken ikke fikk støtte annet enn på midten. dete resulterte selvfølgelig i at kaken knakk og kollapset som et korthus. Løsning: skjær toppen av kaken slik at lagene blir jevne! Bruk evt. avskjær for å støtte opp kaken rundt kantene
Den andre: Jeg hadde for mye fyll mellom lagene, og fyllet burde ikke legges helt ut mot kantene. Ikke legg fyll 1-2 cm ut mot kanten av bunnene. Da vil ikke fyllet ”tyte” like mye ut når vekten oppe på lagene blir større, og den hvite kremen på utsiden vil ikke få innslag av rødt fra kirsebærfyllet.
Den tredje: legg først et tynt, jevnt lag med glasur på utsiden av kaken og sett den så kaldt i minst 2 timer før resten av glauren påføres. Dette bidrar til å stabilisere kaken og gir et jevnere resultat til slutt! (dette gjorde ikke jeg..)
No comments:
Post a Comment
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg, da blir jeg glad :)