
Kakebunn:
3 ss smør
½ kopp sukker
1 ts vaniljeessens
1 stor eggeplomme
1 ½ kopp siktet hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1/8 ts salt
¾ kopp melk
2 store eggehviter
3 ss sukker
Rør smør og 1/2 kopp sukker hvitt. Tilsett vanilje og eggeplomme og bland godt. Bland mel, bakepulver og salt sammen i en annen bolle. Tilsett melblandingen og melken vekselvis til smørblandingen og sett til siden. Pisk så eggehviter til de danner myke topper. Tilsett gradevis 3 ss sukker og pisk til stive topper dannes. Rør inn 1/4 av eggehvitene i resten av kakeblandingen, og vend så resten av eggehviten forsiktig inn. Stekes ved 180 grader i ca. 45 minutter midt i ovnen. Avkjøl kaken fullstendig og del den i to.
Vaniljekrem:
1 stort pisket egg
1/3 kopp sukker
2 ½ ss maizena
1 ¼ kopper melk
1 ss smør
1 ½ ts vaniljeessens
Bland sukker og maizena i en kjele. Tilsett melk mens du rører. Kok opp ved medium varme. Kok til passe tykkelse (max 2 minutter) og fjern kjelen fra platen. Bland en fjerdedel av melkeblandingen inn i egget (slik at det ikke koagulerer) og bland så dette i resten av melken mens blandingen piskes kraftig. Kok ett minutt. Fjern kjelen fra platen og rør inn vanilje og smør. Avkjøl blandingen i minimum 1 time. NB! Blandingen vil stivne dersom den står lenge -det er bare å røre den opp igjen med en visp :) Fordel vaniljekremen mellom de to kakebunnene.
Sjokoladeglasur:
1 plate mørk sjokolade
1 ts smør
2 ss vann
1 ss sirup
Smelt alle ingrediensene i et vannbad. La glauren kjøles noe før den helles over kaka.
Nyt :)
No comments:
Post a Comment
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg, da blir jeg glad :)