
Fargen er litt skummel og lukten av mint er rimelig sterk underveis, men la deg ikke skremme- det blir supergodt og smaker rimelig proft ;) Oppskriften er forøvrig hentet fra foodgawker.com
Ingredienser:
2 kopper sukker
2 ss maisstivelse
1 kopp lys sirup
3/4 kopp vann
2 ss smør
1 ts salt
1 ss mintekstrakt (fåes kjøpt som mintolje på apotek og helsekost)
eventuell fargetilsetning -jeg brukte blå konditorfarge
Begynn med å smøre en bolle og en skrape/sleiv som tåler høy varme. Bland først sukker og maisstivelse i en kjele. Bland så inn de øvrige ingrediensene bortsett fra farge og aroma og varm det hele til ca. 126- 130 grader (jo lavere temperatur, jo mykere karamell). Jeg brukte ikke termometer, men tok det på feelingen- måtte koke den opp en gang til ;). Fjern så kjelen fra varmen og tilsett farge og aroma og hell blandingen i den kalde bollen. La karamellen kjølne til den er kald nok til at du kan håndtere den.

Så kommer den morsomme biten :) Karamellen skal strekkes slik at luft blandes inn og den blir lett og porøs. Strekk den og brett den på midten og strekk den igjen. Denne prosedyren gjentas i ca. 20 minutter til karamellen er lys og lett!


Til slutt lager du en lang pølse av karamellen og klipp biter som er passe store munnfuller. Pakk de så inn i vokset papir eller annen innpakning som ikke setter seg fast i karamellen:)
Disse kommer til å forsvinne i en fei :)
No comments:
Post a Comment
Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg, da blir jeg glad :)