Translate

Thursday, March 8, 2012

Sisyfosarbeid

Kjenner du historien om Sisyfos? Den handler om en konge som falt i unåde hos de gamle greske gudene. Som straff ble han dømt til evig å dytte en kampestein oppover en bratt fjellside i dødsriket. Når han nesten hadde klart å dytte steinen til toppen, rullet den tilbake til foten av fjellet igjen og han måtte begynne den strevsomme jobben på nytt- og på nytt -og på nytt. Kan man tenke seg en værre straff?



Fra denne fortellingen fra gresk mytologi har vi fått betegnelsen sisyfosarbeid -en betegnelse benyttet om evighetsarbeid, eller arbeid som tar uforholdsmessig lang tid. Og det var vel kanskje litt slik jeg følte det med dette arbeidet.



Jeg besluttet tidlig hvor mange ruter jeg skulle ha. Men da jeg hadde heklet alle som sto på planen, spilte mamma inn at det nok var litt i minste laget. Så da ble det ytterligere en rad i bredden og en i høyden. Og da det kom til monteringen vurderte jeg om jeg skulle hekle eller sy rutene sammen. Dessverre landet jeg på å sy det sammen, noe som jeg etter hvert forsto at nok tok dobbelt så langt tid som om jeg skulle ha valgt heklemetoden.



Til slutt så ble det da ferdig likevel, selv om jeg hadde planlagt at det skulle være ferdig sånn ca. i november. Og lillegutt har endelig fått sitt retromormorrutesengeteppe som matcher resten av rommet. Heklekanten rundt ble litt slappere enn det som var meningen. Etter hvert forsto jeg at jeg hadde heklet for mange "stavgrupper"- det skal tydeligvis kun være en mellom hver rute. Men- pytt, pytt det gjør da ikke så mye. Jeg har tross alt lært noe av det hele, den uerfarne hekledamen som jeg er :) Jeg har brukt billig garn fra Nille og Sparkjøp, ca 850 gram til sammen. Til tross for mine aversjoner mot "ultrabillig garn" fungerte dette relativt godt, og fargene er friske og fine.

Håpet er at jeg etter hvert skal manne meg opp til å hekle ett til sofaen også, men det får vente en stund foreløpig. Kanskje det heller får bli et heklet bølgeteppe?

Håper du har hatt en flott kvinnedag!


1 comment:

Tusen takk for at du legger igjen en kommentar hos meg, da blir jeg glad :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...